Hopp til innholdet

Ordretelefon
22 08 99 00


Ulike møter

 

Olika-Motesformer-Coverbild.jpg

 

Ulike møter

 

Hvordan finner man konferansemøbler for vellykkede møter?

 

 

Forskjellige møter kan stille ulike krav til innredning. Når du planlegger møblering er det noen ting som kan være verdt å skjenke en tanke:

 

  • Type møte som skal holdes
  • Type lokale møtet skal holdes i
  • Små detaljer som gjør møtet mer vellykket
  • Hva innredningen signaliserer

 

Under gir vi deg noen tips på hvordan du kan tenke for å skape det optimale møtemiljøet for din virksomhet. Om du vil ha fler tips, er du naturligvis velkommen til å kontakte oss, så hjelper vi deg!

 

 

Korte møter – Stående

 

Bruker du mye av arbeidstiden på møter? Man trenger jo ikke sitte på alle møter, og det er stor sjans for at man sitter lenge i samme stilling dersom møtet er langvarig. Skap økt effektivitet ved å holde neste møte stående! Med et hev- og senkbart konferansebord kan du enkelt variere arbeidsstillingen og få inn mer bevegelse i hverdagen. Kombiner gjerne med aktive, litt høyere stoler slik at du kan ha en halvstående sittestilling. Her forklarer vi fordelene med stående møter – og hvorfor de burde bli en del av din arbeidsdag.

 

Olika-Motesformer-2small.jpg

 

 

Tre gode grunner til at du skal holde stående møter

1. Møtene blir kortere og mer effektiveStudier viser at møter der deltagerne sitter, varer i gjennomsnitt 34% lengre enn møter der deltagerne står. Med stående møter sparer du altså tid! Stående møter blir mest effektive dersom de varer ca 20-25 minutter, og deltagerne blir naturlig mer fokuserte da det kan føles ubehagelig å stå oppreist over lengre tid. Om møtet varer lenger, er det bedre å variere mellom å sitte og stå.

 

2. Samarbeide og kreativitet forbedresForskning viser at personer som står samtidig som de jobber sammen er mer engasjerte enn personer som sitter. Vi blir mer oppmerksomme når vi står, og hjernen arbeider mer effektivt. Også deling av informasjon og idéer øker merkbart.

 

3. Belastningen på kroppen minskerDet føles på kroppen dersom man sitter rolig en lengre periode. Med et hev- og senkbart konferansebord slipper du statiske sittestillinger, du kan da variere mellom å sitte og stå. Dette minsker belastningen på nakke, skuldre og rygg. Når du står i en behagelig stilling konsentrerer du deg bedre, noe som igjen øker produktiviteten.

 

Kompletter gjerne det hev- og senkbare konferansebordet med ståmatter for ytterligere avlastning og bruk gjerne gode sko. Vil du ta det aktive møtet et skritt lenger? Hvorfor ikke holde et «gåmøte» utendørs – perfekt for å få i gang kreativiteten!

 

skrivbord2.jpg   gangband.jpg

Et ergonomisk hev- og senkbart skrivebord gjør at du har det bedre og jobber mer effektivt.

  Tredemølle Officewalker BT er en tredemølle utformet for å brukes under et hev- og senkbart skrivebord. Perfekt for litt hverdagsmosjon ved f.eks. et onlinemøte.
stamatta.jpg   Upis1.jpg

Ståmatte passer utmerket for stående jobbing ved skrivebordet. Gir avlastning til føttene og gir deg en litt enklere hverdag.

  Balansekrakk Upis1 – det smarte alternativet til den klassiske arbeidsstolen! Et smakfullt designet sittemøbel som passer på alle kontor. Enkelt for deg å justere høyden slik at den passer deg perfekt!

 

Lange møter – Sittende

 

 

Hvordan gjøre et konferanserom bra?

 

Et bra konferanserom er funksjonelt og kreativt, samtidig som det er et rom der mange ulike personligheter kan jobbe og trives sammen. Det er viktig med en harmonisk og rolig base. Det første man bør gjøre når man skal innrede et konferanserom er å foreta en behovsanalyse. Hva skal rommet brukes til, hvor mange sitteplasser behøves det, hvilken teknikk skal finnes og hvilken type møbler blir best? Iblant holder det med et stasjonært møtebord, men ofte vil man kunne ommøblere og tilpasse slik at man får en mer fleksibel løsning. Kanskje man bør velge flere små bord som evt. kan kobles sammen til et stort.

 

 

Olika-Motesformer-3.jpg

 

 

Nice.jpg   KongressStyle-bord.jpeg

Nice er en stol som kan stables og kobles. Den har lav vekt (4,6 kg), noe som gjør den ypperlig til bruk der du ofte ommøblerer, f.eks. ved konferanser, kurs, messer osv.

  Kongress Style er et sammenleggbart bord som er enkelt å stable. Med gummibelegning som gjør at bordet ligger stabilt og sikkert ved stabling.
stolsvagn.jpg   Klappstol-Toronto.jpg

Stolvogn til Nice, plass til 25 stk stoler. Gjør det enkelt å transportere og oppbevare stolene da de ikke er i bruk. Flere vogner finner du under stol- og bordvogner.

 

 

Klappstolen Toronto er en behagelig og slitesterk sammenleggbar stol som passer perfekt i sammenhenger der det er høye krav til komfort, ergonomi og sikkerhet.

Konferanser

 

Hvordan velger man konferansemøbler for vellykkede konferanser?

 

Orderinvest har konferansemøbler til alle tilfeller.

 

 

Å velge konferansemøbler er ikke alltid lett, men med hjelp av våre tips håper vi at valget blir litt enklere. Nøkkelen til vellykkede møter og konferanser er gode konferansemøbler For at deltagerne skal klare å holde konsentrasjon og fokus oppe under hele konferansen, gir du dem best forutsetninger ved å bruke gode konferansemøbler. I vårt sortiment finner du både behagelige, fine og praktiske konferansemøbler.

 

1. Hvilken type konferanser skal holdes i lokalet? 

- Vil møblene plasseres permanent eller midlertidig? 

- Skal det holdes foredrag forrest i lokalet? Da trenger man kanskje en liten scene, eller et høyere bord.

- Skal det jobbes i mindre grupper? Da trengs det kanskje små møtebord, eller holder det med konferansebordene?

- Holder det med en whiteboardtavle og tusjer, eller trenger man projektor og lydanlegg?

- Tenk på at konferanserommet skal speile deres image, og stemme overens med deres verdier. Konferanseinnredningen bør følge samme innredningsstil som resten av kontoret. Våre konferansemøbler kan kombineres på mange ulike måter.

 

 

2. Hvilke konferansemøbler er best for deres lokaler? 

- Lokalenes størrelse. Hva får plass?

- Hvilken type konferansebord og -stoler får plass?

- Vil dere ha et klassisk møterom eller et mer inspirerende grupperom for å fremme kreative idéer? Konferansemøblene bør speile hvordan dere vil at rommet skal brukes.

 

 

3. Nå er det tid for å velge konferansemøbler

 

Å velge konferansebord

Når du skal velge konferansebord er det lurt å tenke over ting som:

- Hvor stort konferansebord får plass i rommet uten at det blir for trangt? Et for stort bord gjør at rommet føles mindre.

- Hvilken form passer best? Det finnes alt fra ovale og firkantede, til smale og store konferansebord.

- Hva er smidigst? Sammenleggbare konferansebord er det beste alternativet for fleksible konferanser og trange lokaler, de er enkle å både finne fram og sette vekk.


 

Å velge konferansestoler

- De skal være gode å sitte på, også i lengre perioder så velg gjerne stoler med armstøtter og trukket sete.

- Tilpass stolenes størrelse etter bordet. For brede stoler til et smalt bord gjør at det blir veldig trangt.

- I trange lokaler bør stoler som er sammenleggbare og som kan stables velges.

 

Konferansevirksomhet krever fleksibilitet og uansett hvilke konferansemøbler du velger, bør du huske at dine medarbeidere må sitte godt for at de skal orke å holde fokus under hele konferansen. Hos oss i Orderinvest handler du konferansemøbler i høy kvalitet, møbler som gir de beste forutsetningene for vellykkede konferanser.

 

 

 

ekan.jpg   Manhattan.jpeg

Ekan er et stort konferansebord med lekker design, utmerket for alle møterom! Et konferansebord med kraftig bordplate.

 

Konferansestol Manhattan er en stilren og moderne konferansestol på hjul. Takket være 4D-mekanismen unngår man en statisk sittestilling, og stolen følger smidig dine kroppsbevegelser framover, bakover og til siden.

Style.jpg   Rocket-Mega.jpg

Stolen Style kan stables og kobles, noe som gjør at bruksmulighetene er mange. Style passer perfekt til messer, kurs, kantiner, konferanser og restauranter m.m.

 

 

Lærerbord og kateter. Med et kateter er det mulighet for litt avlastning for taleren. Det er også plass til materiale som brukes ved f.eks. et foredrag.

 

Olika-Motesformer-8.jpg

 

Stolen Style

 

Små møter i fellesområder

Å skape rom i rommet og utnytte store rom eller fellesareal mer effektivt for f.eks. mindre møter. For at det skal bli så fleksibelt som mulig kan vi f.eks. ta i bruk ulike skjermvegger, sofaer med høy rygg, bokhyller og grønne planter. Vi kan også ta i bruk passive områder som korridorer eller passasjer slik at disse utnyttes bedre.

 

 

Olika-Motesformer-6.jpg

 

Vancouver.jpg   August.jpg
Vancouver Lite serien består av stoler og sofaer. Møbelkolleksjonen tilbyr kubiske former som passer perfekt til stilen med moderne romslige kontor. Elegant design og nøye utvalgt etterbehandlingsmateriale gjør at Vancouver Lite serien faller i smak hos de som har et øye for detaljer.   August er en serie med sofaer med lydabsorberende kvaliteter som er skapt spesielt for åpne arbeidsmiljø. Passer perfekt for små møter, da man kan skape små oaser av privatliv i ulike former.

 

 

 

august1.jpg

August

 

 

Små detaljer som gjør møtet mer vellykket

 

For et bedre lydmiljø

Det er også viktig å se på rommets forutsetninger, framfor alt lyden og lyset – Sjekk akustikken og få inn tekstiler f.eks. i form av tepper, gardiner, planter og lydabsorbenter for å myke opp inntrykket i rommet og få ned lydnivået. Lydabsorbenter er ofte den beste løsningen ettersom det finnes mange ulike varianter. Det kan man også tenke på i valg av møbler man setter i rommet ved å f.eks. velge stoler trukket i stoff. Når det gjelder lyset, må det selvfølgelig være god og funksjonell belysning i et konferanserom, men gjerne også valgmuligheter mellom ulike lyskilder for å skape stemning i rommet. Det er også bra å kunne justere lysstyrken og variere den etter aktivitet. Lys og bra belysning gjør oss piggere og vår allmenntilstand blir bedre, samtidig som det blir lettere å konsentrere seg.

 

Edge.jpg   konstvaxter.jpg

Gulvskjermer har mange gode egenskaper. Med gulvskjermer skaper du bedre akustikk, skjermer for innsyn, samtidig som en fin skjermvegg bidrar til et attraktivt arbeidsmiljø.

 

Kunstige planter for å skape en bedre atmosfære. Perfekt for den som vil ha liv og grønt i omgivelsene, uten å måtte tenke på vanning.

 

Olika-Motesformer-5.jpg

 

Skjermvegg Edge

 

Teknikken må være med fra starten

Teknikken har en selvfølgelig plass i konferanserommet og skal være med i planleggingen fra begynnelsen. Da unngår man å måtte legge kabler over gulvet som fører til snublerisiko. Ledningen skal være så lite synlig som mulig, og gjerne gjemmes under bordplaten. En projektor med tilhørende lerret eller annen projeksjonsoverflate finnes i de fleste konferanserom, men det trengs også noe å skrive eller feste lapper på, f.eks. en flip-over blokk eller en whiteboardtavle.

 

Kabelhantering-Cover2.jpg
 
Skrivtavlor-Cover2.jpg
Kabelhåndtering
 
Tavler

 

Hva vil du signalisere?

 

Design spiller en rolle ved forretningsmøter

Møblenes design og merke kan være avgjørende for møter. Tenk på at:

  • Stilen sier mye om ditt foretak. 
  • Designet bør ikke gå ut over møblenes funksjonalitet. 
  • Ha gjerne foretakets logo på møblene – slik skaper du markedsføring også under kundemøter. 
  • Møblene skal imponere besøket, samtidig som de skal være behagelige å sitte i.

 

 

Olika-Motesformer-7.jpg

 

Vancouver Lite

 

 

Hvordan skal man tenke da det gjelder farger?

At farger påvirker oss er ingen hemmelighet – men visste du at hvilke farger du velger på arbeidsplassen også påvirker din kreativitet, produktivitet, effektivitet og velbefinnende? En god kombinasjon av materialer og farger skaper balanse. Vi forklarer hvordan du skal velge innredningsfarger på en måte som fremmer ditt arbeid – uansett om du skal innrede konferanserommet, kontoret eller klasserommet.

 

Rød, oransje og gul – Er sterke, energigivende farger som vekker oppmerksomhet og gjør oss mer aktive. Fargene passer bra på innredningsdetaljer eller på steder der man ikke oppholder seg så lenge av gangen, f.eks. kantinen eller entréen.

 

Blå – Har en beroligende effekt og gjør oss både roligere og mer konsentrerte. Fremmer kreativitet og lindrer stress og spenninger. Et godt valg for kontoret, klasserommet eller konferanserommet.

 

Hvit, beige, grå og andre nøytrale farger er sikre kort. De er både fresche og praktiske, påvirker oss positivt og fanger opp lys på en god måte. De fleste lærer best med nøytrale, kalde farger rundt seg – velg derfor nøytrale farger i f.eks. klasserom.

 

Grønn  – oppleves som rolig, harmonisk og får oss til å roe ned. Grønt er et godt fargevalg for innredningsdetaljer og planter, da planter innendørs påvirker oss positivt og øker trivsel og kreativitet. 

 

  Olika-Motesformer-4.jpg

 

Produktet er lagt i handlekurven